معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری گفت: صنعت نفت از نیروی انسانی زبده و متخصص بهره مند است که این موضوع می تواند نقش محوری در توسعه فناوری در این صنعت داشته باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، سورنا ستاری امروز (دوشنبه، ۲۹ آذرماه) در آیین گرامیداشت روز ملی پژوهش که در مجتمع کوشک شرکت ملی نفت برگزار شد، گفت: در عرصه پژوهش سرمایهگذاریهای قابل ملاحظهای انجام میشود، اما به همان اندازه نتوانستهایم به تولید محصول برسیم و این یک مشکل و چالش است.
وی از مجموعه پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان یکی از معتبرترین مراکز پژوهشی در دنیا نام برد و گفت: برای کسب نتیجه بهتر و حرکت به سمت پژوهش عملیاتی، لازم است تا پژوهشگاه درهای خود را به روی نخبگان دانشگاهی باز کند و از خرد جمعی برای راهبردهای خود بهره برد.
به گفته معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، عدم وجود فرهنگ پژوهشی یکی از معضلات اصلی کشور در بخش های مختلف است که لازم است مورد بازبینی و اصلاح قرار گیرد.
ستاری از فعالیت صنعت نفت در منطقه عسلویه و ساخت تمدن بزرگ صنعتی در این منطقه طی بیست سال گذشته، به عنوان یکی از افتخارات صنعت نام برد و گفت: تحولاتی اینچنینی به ندرت در جهان اتفاق می افتد.
وی از اجرای الگوی ترک تشریفات مناقصه در حوزه های پژوهشی به عنوان اقدامی قابل تقدیر در صنعت نفت یاد کرد و اضافه کرد: با اجرای این طرح، امکان عقد قرارداد تا سقف مشخص با شرکت های دانش بنیان و بدون در نظر گرفتن تشریفات مناقصه ایجاد می شود که گامی رو به جلو خواهد بود.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری همچنین از ایجاد پارک علم و فناوری صنعت نفت به عنوان اتفاقی بزرگ در امر توسعه پژوهش در صنعت نفت یاد کرد و گفت: در قالب این پارک، مسیر پژوهش برای نخبگان و پژوهشگران به درستی ترسیم شده است.
ستاری صنعت گاز را زاییده انقلاب دانست و گفت: ما در شرایط تحریم سومین کشور تولیدکننده گاز هستیم و این موضوع کوچکی نیست، اما در عین حال مصرف انرژی در کشور بسیار بالاست، از این رو باید روی موضوع مصرف و بهینهسازی انرژی بیشتر کار کنیم.
۴/۳