وزیر نفت با محمد حامل، دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) و وزیران انرژی کشورهای الجزایر، ونزوئلا، قطر و نیجریه در دوحه دیدار و گفتوگو کرد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت، جواد اوجی که برای شرکت در نشست فوقالعاده مجمع کشورهای صادرکننده گاز و ششمین نشست سران این مجمع شامگاه شنبه (۳۰ بهمنماه) تهران را به مقصد دوحه ترک کرد روز گذشته دیدارهای فشردهای را پشت سر گذاشت.
وی افزون بر دیدار با محمد حامل، دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) با وزرای انرژی کشورهای الجزایر، ونزوئلا، قطر و نیجریه گفتوگو کرد.
در این گفتوگوهای دو یا چند جانبه همکاری در زمینههایی مانند سوآپ گاز، انتقال فناوری، دانش فنی، سرمایهگذاری در میدانهای نفت و گاز و امثال آنها مورد بحث و بررسی قرار گرفت و اسناد و تفاهمهای نیز آماده شده است که در صورت نهایی شدن در حضور رئیس جمهوری به امضا خواهد رسید.
ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گاز جهان و از بنیانگذاران جیئیسیاف است که دو دوره دبیر کلی این مجمع را عهدهدار بوده است.
اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز ۴۴ درصد از تولید گاز جهان، ۶۷ درصد از ذخایر گازی جهان، ۶۴ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ۶۶ درصد از تجارت گاز طبیعی مایعشده (الانجی) را در اختیار دارند.
کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا، ١۱ عضو اصلی جیئیسیاف هستند و مالزی، نروژ، عراق، پرو و آذربایجان و امارات بهعنوان اعضای ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز شرکت میکنند.
ششمین نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) سهشنبه (سوم اسفندماه) در دوحه برگزار میشود. ایران در بالاترین سطح در این نشست شرکت خواهد کرد.
رئیسجمهوری تهران را به مقصد دوحه ترک کرد
رئیسجمهوری به دعوت رسمی تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر و بهمنظور دیداری رسمی و شرکت در ششمین نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) عازم دوحه پایتخت قطر شد.
سیدابراهیم رئیسی روز دوشنبه (دوم اسفندماه) با بدرقه محسن قمی، معاون بینالملل دفتر مقام معظم رهبری، محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهوری و جمعی از اعضای کابینه، تهران را به مقصد دوحه پایتخت قطر ترک کرد.
رئیسجمهوری در جریان این سفر با امیر قطر دیدار و گفتوگو خواهد داشت و سپس هیئتهای عالیرتبه دو کشور به ریاست رئیسجمهوری کشورمان و امیر قطر نشستی برگزار خواهند کرد.
پس از نشست هیئتهای عالیرتبه دو کشور چند قرارداد و تفاهمنامه همکاری میان مقامهای دو کشور امضا میشود و رئیسجمهوری در ادامه برنامههای روز نخست سفر خود دیدارهایی جداگانه با ایرانیان مقیم قطر و نیز تجار قطری و ایرانی خواهد داشت.
رئیسی در دومین روز سفر خود در ششمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) شرکت و سخنرانی میکند.
وی همچنین در حاشیه نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز با تعدادی از سران و مقامهای ارشد کشورهای حاضر در این نشست دیدار و گفتوگو خواهد داشت.
وزیر نفت: نقش مثبت جیئیسیاف در عرضه پایدار گاز
وزیر نفت نقش مجمع کشورهای صادرکننده گاز در عرضه پایدار گاز در شیوع ویروس عالمگیر کرونا را مثبت ارزیابی کرد و گفت: اعمال تحریمهای یکجانبه علیه اعضای مجمع نه تنها ناقض قوانین بینالمللی، بلکه امنیت انرژی جهان را به خطر میاندازد.
جواد اوجی در آستانه برگزاری ششمین نشست سران جیئیسیاف در دوحه با اشاره به نقش راهبردی این مجمع در صادرات گاز جهان اظهار کرد: اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز در شرایط سخت شیوع ویروس کرونا بهدرستی نقش خود را در عرضه پایدار گاز در جهان ایفا کردند.
وی یکی از مهمترین آموخته همهگیری کرونا را توجه هر چه بیشتر به نقش و اهمیت همکاریهای بینالمللی دوجانبه و چندجانبه و تعاملات راهبردی با سازمانها و مجامع انرژی بیان کرد و افزود: مجمع کشورهای صادرکننده گاز با توجه به دوران گذار انرژی ارتقای امنیت عرضه گاز طبیعی در بازارهای منطقهای و جهانی را بهعنوان سوخت قابل دسترسی و دوستدار محیط زیست در سطح جهان، بهویژه ملل دچار فقر انرژی در دستورکار خود قرار داده است.
وزیر نفت از ایران بهعنوان یکی از بزرگترین دارندگان ذخایر اثباتشده گاز طبیعی جهان نام برد و با بیان اینکه ایران با داشتن ۳۳۸ هزار کیلومتر شبکه داخلی گازرسانی، از کشورهای پیشرو در این زمینه است به موضوع تحریم اشاره کرد و گفت: اعمال تحریمهای یکجانبه میتواند جریان پایدار گاز طبیعی در سطح جهان را با اختلال روبهرو و امنیت عرضه گاز طبیعی را به مخاطره بیندازد.
اوجی بر ضرورت سیاستزدایی از همکاریهای بینالمللی و جهانی گاز تأکید کرد و گفت: اعمال تحریمهای یکجانبه علیه اعضای مجمع نه تنها ناقض قوانین بینالمللی، بلکه امنیت انرژی جهان را به خطر میاندازد.
وی سیاست وزارت نفت در دولت سیزدهم را همکاری راهبردی با کشورهای منطقه و همچنین اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز بیان کرد و افزود: ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی و زیرساختهای موجود میتواند مطلوبترین گزینه برای انتقال گاز به شرق و غرب باشد.
وزیر نفت از قطر و سعد الکعبی، وزیر انرژی این کشور بهخاطر میزبانی ششمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز قدردانی کرد.
اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز ۴۴ درصد از تولید گاز جهان، ۶۷ درصد از ذخایر گازی جهان، ۶۴ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ۶۶ درصد از تجارت گاز طبیعی مایعشده (الانجی) را در اختیار دارند.
کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا، ١۱ عضو اصلی جیئیسیاف هستند و مالزی، نروژ، عراق، پرو و آذربایجان و امارات بهعنوان اعضای ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز شرکت میکنند.