وزیر نفت مهمترین محورهای دیدار با مقامهای روسیه را تبیین کرد و گفت: تصمیمهای خوبی در زمینه تجارت گاز گرفته شده است که میتواند سبب تحول در منطقه شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت، جواد اوجی شامگاه سهشنبه (۲۸ دیماه) در گفتوگو زنده با برنامه «تیتر امشب» به انتخاب وزارت نفت بهعنوان ریاست کمیسیون مشترک اقتصادی در دولت اشاره کرد و گفت: از یک ماه گذشته زمینههای همکاری در بخشهای مختلف از جمله انرژی با شرکتها و دولت روسیه بررسی شد.
وی افزود: امروز از بدو ورود، نشستهای خوبی با ریاست کمیسیون مشترک اقتصادی روسیه در حوزههای مختلف انرژی، راه و ترابری، جهادکشاورزی، نیرو، مواردی که در گذشته ابهامی داشتهاند و پروژههایی که شرکتهای روس در ایران در حال فعالیت هستند، انجام و تبادل نظر شد و تصمیمهای خوبی گرفته شد.
وزیر نفت ادامه داد: در حوزه انرژی نیز در بخش بالادست، توسعه میدانهای نفت و گاز و بخش پاییندست در توسعه پتروپالایشگاهها و پتروشیمی و انتقال تجهیزات و فناوری که در صنعت نفت و گاز ایران راهبردی است، تصمیمهای خوبی گرفته شد.
اوجی به نشست با الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه هم اشاره و با بیان اینکه در این نشست نیز درباره محورهای جدید همکاری با روسیه تبادل نظر شد، اظهار کرد: دو کشور دارای ظرفیتهای خوبی در حوزه انرژی هستند و امیدواریم با تفاهمها و توافقهایی که در این نشستهایی که با وزارت انرژی روسیه، معاون نخست وزیر روسیه و شرکتهای مختلف و بزرگ روسیه انجام شد، بهزودی این موارد به امضای قرارداد منجر شود.
وی با بیان اینکه در نشست با شرکتهای بزرگ روسیه در موضوع انتقال فناوری و تجهیزات راهبردی مورد نیاز صنعت نفت توافقهای خوبی انجام شده است، تصریح کرد: نقشه جامع و کامل همکاری با روسیه تدوین شده که در اختیار این کشور قرار گرفته است، امیدواریم در چارچوب این نقشه به توافق و قراردادهای جدیدی دست یابیم.
با روسیه در ائتلاف اوپک پلاس همنظر بودیم
وزیر نفت درباره گسترش همکاری ایران و روسیه از جایگاه بزرگترین دارندگان ذخایر نفت و گاز جهان هم اظهار کرد: دیدگاههای ایران و روسیه در ائتلاف اوپکپلاس بسیار به هم نزدیک است و در توافقهای اخیری که اوپک پلاس داشته، همنظر بودیم.
وی با اشاره به اینکه ایران و روسیه بهعنوان بزرگترین دارندگان ذخایر گاز جهان میتوانند با هم در این بخش (گاز) همکاری کنند و امروز پیشنهادهای خوبی در این زمینه ارائه شد، ادامه داد: ایران با توجه به زیرساختهای موجود آمادگی خود را برای تجارت و سوآپ گاز از روسیه به ایران و دیگر کشورهای همسایه اعلام کرده است.
وزیر نفت با بیان اینکه همچنین پیشنهادهایی در زمینه تبدیل گاز به الانجی و صادرات در قالب آن هم ارائه شد، گفت: تصمیمهای خوبی در زمینه تجارت گاز اتخاذ شده است که میتواند سبب تحول در منطقه شود.
استفاده از توان شرکتهای روسی در بخش بالادست نفت
اوجی با اشاره به اینکه هر دو کشور ایران و روسیه تحریم هستند که میتوانند از این فرصت استفاده کنند و آن دسته از شرکتهای روسی که با شرکتهای اروپایی و آمریکا همکاری ندارند میتوانند با ایران همکاری داشته باشند، تصریح کرد: مقرر شد از توان شرکتهای روس در بخش بالادست و توسعه میدانهای نفتی و ساخت تجهیزات و انتقال فناوری استفاده کنیم، همچنین شرکتهای دو کشور میتوانند با تأسیس کارخانه مشترک در ایران و تولید تجیهزات افزون به استفاده در ایران، آن را صادر کنند.
وی درباره توافق در دیگر بخشهای اقتصادی هم گفت: در بخش کشاورزی توافقهای خوبی انجام شده است. همچنین شرکتهای مختلف روس پروژههای پرشماری در زمینه نیروگاهی تعریف کردند؛ خوشبختانه در زمینه تأمین منابع مالی که مورد تأکید دستگاههای مختلف کشور است به توافقهای خوبی دست یافتیم.
رئیس ایرانی کمیسیون مشترک ایران و روسیه اظهار امیدواری کرد مذاکره با شرکتهای روسی منجر به امضای قرارداد و تأمین منابع مالی در بخشهای مختلف اقتصادی کشور شود.
وزیر نفت و رئیس ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه پس از این نشستها از در دستور کار قرار گرفتن توسعه همکاریهای دو کشور در استخراج نفت و گاز خبر داد.
اوجی با بیان اینکه توافقهای خوبی در حوزه همکاریهای نفت و انرژی بهدست آمده است، تصریح کرد: مذاکرات خوبی برای همگرایی اقتصادی، رفع موانع، سرمایهگذاری مشترک و توسعه همکاریهای حوزه نفت و انرژی با طرف روس بهدست آمده است.
گفتنی است سفر رسمی رئیس جمهوری و هیات همراه در پاسخ به دعوت همتای روس خود روز چهارشنبه (۲۹ دی ماه) انجام شد و وزیر نفت به عنوان رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور به منظور رایزنی با طرف های روس یک روز پیش از آن عازم مسکو شده بود.
کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه تاکنون ۱۵ دور در تهران و مسکو برگزار شده است. کارگروههای زیرمجموعه کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور، از جمله کارگروههای بانکی و مالی، حملونقل، تجارت و بازرگانی، صنایع، کشاورزی، فناوری، بهداشت، مسکن و گمرک در دو سال اخیر، نشستهای مشترکی را بهصورت برخط برگزار و پیشنویس سند شانزدهمین نشست را آماده کردهاند.