شما اینجا هستید   |

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اعلام اینکه از ورود سرمایه‌های خارجی استقبال می‌کنیم، گفت: اگر به هر دلیلی سرمایه‌گذاری خارجی محقق نشود، سناریوهای مختلف روی میز است و منتظر خارجی‌ها نمی‌مانیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت، محسن خجسته‌مهر بعدازظهر روز شنبه (ششم آذرماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه در تشریح مهمترین اقدام‌ها و اولویت‌های شرکت ملی نفت ایران اظهار کرد: این شرکت از سرمایه‌گذاری خارجی استقبال می‌کند، اما اگر به هر دلیل سرمایه‌گذاری خارجی محقق نشود سناریوهای مختلف داریم و این سناریوها روی میز است و نمی‌خواهیم زمان را از دست دهیم.

وی افزود: این توان بالفعل و بالقوه در کشور وجود دارد تا کسی نتواند تکانه‌ای به اقتصاد کشور وارد کند و این همان اقتصاد مقاومتی نام دارد؛ اقتصاد مقاومتی به معنای آمادگی کامل در هر شرایط و هر حالت است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران مؤلفه‌های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، نظامی و اقتصادی پنج مؤلفه اصلی اقتدار هر کشور است، ادامه داد: یکی از مهمترین مؤلفه‌های اقتدار در جمهوری اسلامی، مؤلفه اقتصادی است که صنعت نفت و ذخایر نفت و گاز تضمین‌کننده آن مؤلفه اقتصادی اقتدار کشور است و اگر ما می‌خواهیم این مؤلفه را احراز کنیم و بگوییم ما در بخش اقتصادی اصالت و توان داریم، اقتدار ما برگرفته از توان اقتصادی ماست باید به سراغ صنعت نفت و ذخایر نفت و گاز کشور برویم.

خجسته‌مهر با اشاره به اینکه شرکت ملی نفت ایران جزو ۱۰ شرکت بزرگ نفتی دنیا از نظر دارایی فیزیکی است، گفت: افزون بر دارایی‌های فیزیکی و روسطحی، حدود ۱۲۰۰ میلیارد معادل بشکه نفت در زیر زمین ثروت داریم که ذخایر نفت خام، گازطبیعی، مایعات گازی و میعانات گازی است و کمتر کشوری در جهان وجود دارد که این ویژگی ممتاز را داشته باشد.

نفت اقتدار اقتصادی کشور را رقم می‌زند

به گفته وی، ایران از نظر ذخایر نفت و گاز در مجموع رتبه نخست را در جهان دارد به همین دلیل شرکت ملی نفت ایران و صنعت نفت مؤلفه اقتدار اقتصادی کشور را رقم می‌زند و ما در این مسیر حرکت می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه این شرکت حدود ۴۰۰ مخزن نفت و گاز و حدود ۱۲۰۰ میلیارد بشکه معادل نفت خام، هیدروکربور زیرزمینی دارد، ادامه داد: ۳۴۰ میلیارد بشکه از این ۱۲۰۰ میلیارد بشکه را می‌توانیم با روش‌های معمول و اولیه بدون نیاز به فناوری‌هایی که نداریم، می‌توانیم به تولید برسانیم.

خجسته‌مهر با اشاره به اینکه ایران پس از روسیه با حدود ۳۴ تریلیون مترمکعب ذخیره گازی دومین دارنده ذخایر گازی دنیاست، تصریح کرد: ما قادر خواهیم بود تا یکصد سال آینده با ذخایر شناخته شده کنونی نفت خام و گاز طبیعی تولید کنیم، هنوز ظرفیت‌های اکتشافی در بخش‌های دریایی و خشکی را بررسی نکرده‌ایم، همچنین لایه‌های پرشمار زمین‌شناسی وجود دارد که هنوز کشفیات آن را بررسی نکرده‌ایم که بعدها آنها به ذخایر نفت و گاز ایران اضافه خواهند شد.

تولید روزانه ۱.۵ میلیارد مترمکعب گاز و ۵ میلیون بشکه نفت

وی با بیان اینکه حدود ۲۴ پالایشگاه گازی، بیش از ۱۳۰ واحد فرآورشی و بهره‌برداری و حدود ۱۴۰ دکل حفاری خشکی و دریایی در کشور وجود دارد، اظهار کرد: ایران توان دریانوردی و شناوری بسیار مطلوبی دارد؛ افزون‌ بر مجهز بودن به ناوگان کشتی حمل نفت، فرآورده و میعانات گازی با توان لجستیک بالا، از قدرت خدمات شناوری در دریا در حد قابل قبولی برخوردار هستیم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه این شرکت برنامه‌ریزی کرده است که ان‌شاءالله اگر مفروض‌ها و الزام های این برنامه‌ها مهیا شود در ۱۰ سال آینده تولید روزانه گاز به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب و ظرفیت تولید نفت خام کشور نیز به ۵ میلیون بشکه می‌رسد، گفت: براساس برنامه‌ریزی انجام شده برای تحقق این هدف، در بخش نفت حدود ۹۰ میلیارد دلار و برای توسعه میدان‌های گازی حدود ۷۰ میلیارد دلار طی این ۱۰ سال باید سرمایه‌گذاری شود.

آمادگی افزایش ۱.۵ برابری ظرفیت پالایشی و صادراتی

خجسته‌مهر ادامه داد: ان‌شاءالله با تحقق الزام‌ها و مفروض‌های این برنامه‌ها آمادگی داریم ظرفیت پالایش نفت خام و صادراتی کشور را به ۱.۵ برابر پیش از تحریم‌ها برسانیم، این موضوع گویای آن است که توان هیدروکربوری زیرزمینی ایران بالاست و ما امکان تولید نفت و گاز داریم و این بزرگترین مزیت ایران در بخش صنعت نفت است.

وی به توان بالای تخصصی نیروی انسانی کشور در بخش بالادستی هم‌تراز رده‌های بالای دنیا اشاره کرد و افزود: کشور دارای نیروی انسانی جوان، چابک، دانا و دارای علم و دانش است و همه در دنیا به این موضوع اذعان دارند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه ژئوپولتیک و جغرافیای صنعت نفت سبب شده است بتوانیم امنیت انرژی پایدار را در منطقه، خاورمیانه و جهان رقم بزنیم و این مزیت ایران است، تصریح کرد: توان صادراتی ایران به یک راه ختم نمی‌شود؛ خلیج فارس، دریای عمان و خزر را داریم و موقعیت جغرافیای سیاسی کشور به گونه‌ای است که سهل‌الوصول‌ترین راه برای انتقال انرژی به منطقه، خاورمیانه و دنیا را خواهیم داشت.

استقبال از سرمایه‌گذار خارجی بدون تحریم

خجسته‌مهر به تعریف بسته‌های مختلف سرمایه‌گذاری در شرکت ملی نفت ایران اشاره کرد و گفت: در سبد سرمایه‌گذاری شرکت ملی نفت، سهم با اهمیتی برای بخش خارجی در نظر گرفته شده و این سهم در سبد سرمایه‌گذاری به‌طور کامل روشن شده است.

وی با تأکید بر اینکه ما برای تحریم از آن جهت که صبر کنیم، بمانیم و کاری انجام ندهیم، اصالتی قائل نیستیم، تصریح کرد: بنابراین از سرمایه‌ خارجی بدون تحریم و بدون شرط و شروط استقبال می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه سهم انرژی هیدروکربوری به دلیل ارزش حرارتی و اهمیت انرژی هیدروکربوری در کوتاه‌مدت و میان‌مدت از سبد انرژی جهانی امکان‌پذیر و حذف شدنی نیست، ادامه داد: این همچنان موضوع با اهمیتی است و در جاهایی که اهمیت انرژی هیدروکربوری را کم‌اهمیت می‌کنند، بیشتر از آنکه اقتصادی باشد جنبه سیاسی دارد بنابراین امنیت عرضه و تقاضای انرژی جهانی با انرژی هیدروکربوری قابل احراز است.

ضرورت سرمایه‌گذاری بخش پایین‌دست در بالادست

خجسته‌مهر با اشاره به اینکه اگه دنیا به دنبال پایداری و امنیت عرضه انرژی است باید در سرمایه‌گذاری‌اش مشارکت کند و در غیر این صورت نمی‌تواند صنایع خود را اداره کند، افزود: البته این موضوع فقط برای محیط خارجی نیست و اگر صنایع داخل کشور نیز نیاز به خوراک دارند، باید بخشی از سودآوری خود را برای تأمین خوراک خود مورد استفاده قرار دهند و بخش پایین‌دستی آمادگی سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی را داشته باشد.

وی با تأکید بر اینکه به‌زودی بسته‌های سرمایه‌گذاری بخش پایین‌دستی در بالادستی با حفظ مالکیت مخازن نفت و گاز و براساس قوانین و مقررات کشور و با رعایت سیاست‌های اصل ۴۴ اعلام می‌شود، اظهار کرد: جمهوری اسلامی دارای امن‌ترین کریدورهای عرضه انرژی به منطقه و جهان است و آمادگی داریم در چارچوب قوانین کشور با الگوها و روش‌های مختلف قراردادی سرمایه‌گذاری لازم را انجام دهیم و در همین مدت چند ماهه مذاکرات پرشماری با شرکت‌های خارجی انجام شده است.

گسترش بازارهای صادراتی پایدار و ایمن

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه صادرات نفت خام و میعانات گازی به حمدالله و با لطف خدای متعال به نسبت گذشته و پیش از تحویل گرفتن دولت سیزدهم، افزایش یافته است و از ظرفیت‌های مختلف برای به حداکثر رساندن فروش نفت خام و صادرات میعانات گازی استفاده می‌کنیم، ادامه داد: بنابراین ایمن‌سازی، بازارسازی و پایداری صادرات نفت و میعانات گازی راهبرد شرکت ملی نفت به شمار می‌آید و این مجموعه به دنبال این موضوع است که بازارهای جدید پایدار و ایمن را برای فروش نفت، مطابق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و ادامه صادرات گسترش دهد.

به گفته خجسته‌مهر، شرکت ملی نفت ایران آمادگی دارد تا برای فروش نفت خام، میعانات گازی و صادرات گاز و فرآورده حتی قراردادهای بلندمدت امضا کند.

مطالعات گسترده برای اکتشاف‌های گازی

وی با بیان اینکه ایران ظرفیت‌های اکتشافی قابل‌توجهی دارد به اهمیت گسترش اکتشاف‌های نفت و گاز به‌ویژه اکتشاف گاز به‌دلیل اهمیت تأمین نیاز داخل اشاره کرد و گفت: راهبرد شرکت ملی نفت ایران افزایش فعالیت‌های اکتشافی گاز است بنابراین مطالعات گسترده‌ای را در برنامه داریم تا شناخت از ذخایر زیرزمینی را افزایش دهیم و بتوانیم ذخایر هیدروکربوری را برای کشور احراز کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه مبنای برنامه‌ریزی ۱۰۰ ساله کشور شناخت ذخایر هیدروکربوری است، اظهار کرد: بنابراین مستقل از رقم سرمایه‌گذاری، تولید و توسعه میدان‌هایی که مورد نظر است باید شناسایی شود، در همین زمینه به دنبال این هستیم که دارایی‌های زیرزمینی را در زنجیره ارزش به حداکثر ثروت رو زمینی تبدیل کنیم.

دیماه امسال؛ بهره‌برداری از نخستین ردیف پالایشگاه خشکی فاز ۱۴

خجسته‌مهر با اعلام این خبر که برای پایداری سوخت زمستانی، برنامه بسیار فشرده‌ای از دو ماه پیش تاکنون در حال انجام است تا نخستین ردیف عملیاتی پالایشگاه خشکی فاز ۱۴ پارس جنوبی در دی‌ماه امسال به بهره‌برداری برسد، گفت: بنابراین می‌توانیم بخشی از گازی که امکان فرآورش آن را نداشتیم، با نخستین ردیف این پالایشگاه شیرین‌سازی کنیم و تحویل شبکه گازرسانی دهیم.

وی با بیان اینکه برای بالابردن توان صادراتی و بازاریابی بهینه و بهتر، یک پروژه مرکاپتان‌زدایی با ظرفیت حدود ۸۰ هزار بشکه میعانات گازی در هفته گذشته راه‌اندازی شد و به بهره‌برداری رسیده است، ادامه داد: هم‌اکنون این پروژه عملیاتی است که توان صادراتی میعانات گازی را افزایش می‌دهد.

بهره‌برداری از طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی؛ سال آینده

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران همچنین با اشاره به اینکه با انجام یک کار جهادی، ان‌شاءالله سال آینده طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی برای استفاده حداکثری از گاز این فاز مرزی به بهره‌برداری خواهد رسید، اظهار کرد: مطالعات پایه توسعه میدان گازی پارس شمالی، با مصوبه هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران و با دستور وزیر و تأکید مهندس اوجی آغاز شده است که ان‌شاءالله با توسعه این میدان که معادل حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب گازطبیعی با سرمایه‌گذاری حدود ۴ میلیارد دلار است، وارد مرحله‌ای نو از اقتصاد گاز خواهیم شد.

خجسته‌مهر ادامه داد: همچنین مصوب شده است که خط لوله ۲۰۰ کیلومتری دریایی برای تولید از ۱۴ حلقه چاه از میدان گازی کیش را آغاز کنیم و هم‌اکنون کار مطالعات پایه احداث این خط نیز آغاز شده است.

وی با بیان اینکه اکنون ظرفیت تولید گاز از بالادست حدود یک میلیارد مترمکعب گاز در روز است که این رقم باید به ۱.۵ میلیارد مترمکعب در روز برسد، تصریح کرد: برای رسیدن به این ظرفیت افزون بر میدان گازی کیش که چهار مرحله است، تولید کامل در طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، تولید کامل در میدان گازی پارس شمالی و حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب از ۱۰ میدان در حوزه شرکت نفت مناطق مرکزی در برنامه است که حدود روزانه ۵۰۰ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور می‌تواند اضافه کند.

آغاز مذاکرات با شرکت‌های خارجی

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اینکه بسته‌های سرمایه‌گذاری در بخش نفت و گاز به‌طور کامل مشخص است، گفت: خوشبختانه مذاکره با بعضی از شرکت‌های خارجی را آغاز کرده‌ایم و الحمدالله توان تخصصی، اجرایی و مالی شرکت‌های ایرانی امروز به حدی رسیده است که بخشی از سرمایه‌گذاری و توسعه نفت و گاز در بخش بالادست را در اختیار این ظرفیت بسیار بااهمیت قرار می‌دهیم.

خجسته‌مهر با اشاره به اینکه شرکت ملی نفت ایران به دنبال این است که توان بالقوه کشور را از حیث مالی، اجرایی، منابع انسانی و دیگر مؤلفه های مورد نیاز یک توسعه به بالفعل برسانیم، افزود: اولویت دیگر شرکت ملی نفت ایران سرعت بخشیدن به تکمیل طرح توسعه میدان مشترک نفتی آزادگان جنوبی است، ما برنامه فشرده گذاشتیم که ان‌شاءالله تا پایان سال آینده بخش قابل‌توجهی از برنامه تولید در میدان آزادگان جنوبی محقق شود و این برنامه جدی ماست.

طرح یکپارچه توسعه میدان‌های مشترک در غرب کارون آماده است

وی ادامه داد: پیگیری تحقق طرح‌های میدان‌های مشترک به‌ویژه در غرب کارون جزو فعالیت‌های روزانه شرکت ملی نفت ایران است، طرح یکپارچه توسعه این میدان‌ها و گزینه‌های مختلف سرمایه‌گذاری خارجی و داخلی آماده است و بنا نداریم که تولید از این ثروت و اجرای این طرح‌های ملی و اولویت‌دار را با تأخیر اجرا کنیم.

معاون وزیر نفت در ادامه این نشست پاسخگوی پرسش خبرنگاران شد.

محسن خجسته‌مهر درباره اینکه منابع مورد نیاز توسعه طرح‌های صنعت نفت چگونه تأمین خواهد شد، اظهار کرد: استفاده از ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید، استفاده از انتشار انواع اوراق اسلامی و قرضه، استفاده از توان شرکت‌های خصوصی، تشکیل صندوهای SPV، صندوق توسعه ملی، منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران و بخش هم از منابعی خارجی تأمین خواهد شد. تمام تلاشمان این است از این منابع حسب نیاز استفاده کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به پرسشی درباره گازهای مشعل هم اینگونه پاسخ داد: گازهای مشعل به دو بخش تقسیم می‌شود؛ نخست گازهای مشعل مربوط به پالایشگاه گازی و دیگری گازهای همراه نفت از میدان‌های نفتی است. شرکت ملی نفت ایران مصوبه‌ای مبنی حدود ۱۰۰ میلیون دلار برای جمع‌آوری گازهای مشعل میدان پارس جنوبی تخصیص داده است تا نسبت به جمع‌آوری این گازها اقدام شود. درباره گازهای همراه نفت هم باید گفت افزون بر طرح‌های پیشین، طرح‌های تازه‌ای برای جمع‌آوری گازهای همراه برای جلوگیری از سوزاندن و حفظ محیط زیست دیده شده است.

وی تأکید کرد: سیاست ما در دوره جدید این است که طرح‌های معطل مانده پیشین مربوط به جمع‌آوری همراه نفت و گاز و تکمیل واحدهای ان‌جی‌ال است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه برنامه ما این است تا پایان امسال تولید نفت را به نزدیک روزانه ۴ میلیون بشکه (میزان پیش از تحریم‌ها) برسانیم، تصریح کرد: شرکت‌های فرعی شرکت ملی نفت ایران برای رسیدن به این ظرفیت ملزم شده‌اند و منابع مالی مورد نیاز برای رسیدن به این ظرفیت نیز مشخص شده است.

خجسته‌مهر درباره وضع میدان نفتی نام‌آوران هم توضیح داد: توسعه این میدان حسب اولویت مشخص می‌شود.

تکذیب ادعای هندی‌ها

معاون وزیر نفت درباره تهاتر گاز مایع (ال‌پی‌جی) با برنج پاکستانی هم اظهار کرد: امروز فروش ال‌پی‌جی و دیگر مایعات گازی متداول است و هیچگونه محدودیتی برای فروش آن وجود ندارد، همچنین مانعی بابت حصول ارز حاصل از فروش فرآورده‌های نفتی نداریم و لزوماً اینگونه نیست که با کالا معاوضه شود بنابراین معاوضه ال‌پی‌جی با کالایی خاص صحت ندارد و ما محدودیتی بابت فروش فرآورده‌های نفتی نداریم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره گفته‌های اخیر مقام‌های هندی مبنی بر سهم ۳۰ درصدی از عواید حاصل از توسعه میدان گازی فرزاد ب اظهار کرد: برنامه ما این است که هرچه سریعتر این میدان را که جزو اولویت‌های شرکت ملی نفت ایران است با نصب جکت توسعه دهیم، ادعای رسانه هندی وجاهت حقوقی ندارد و قابل قبول نیست و بیشتر یک بحث رسانه‌ای و گزارشی غیرمنطقی است.

خجسته‌مهر درباره ادعای اخیر یک رسانه خارجی مبنی بر تقسیم ذخایر هیدروکربوری خزر بین روسیه و چین و اختصاص سهم اندکی از آن به ایران گفت: رابطه ما با همسایگان خزر بسیار دوستانه است و شعار ما همکاری سازنده به جای رقابت بازدارنده است و برنامه توسعه ما در خزر در چارچوب رژیم حقوقی مورد توافق کشور انجام خواهد شد.

آمادگی شرکت ملی نفت برای عرضه نفت در بورس

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره وضع عرضه نفت خام در بورس انرژی هم اظهار کرد: این شرکت آمادگی کامل برای عرضه نفت در بورس دارد اما باید الزام‌های قانونی و مقرراتی به‌طور حتم دیده شده باشد. هر زمان بورس اعلام آمادگی کند و بسترهای قانونی عرضه نفت در بورس فراهم باشد شرکت ملی نفت ایران آمادگی کامل برای اجرای آن را دارد.

خجسته‌مهر درباره اینکه آیا برنامه‌ای برای استفاده از الگوی جدید قراردادهای نفتی برای جذب سرمایه خارجی دارد، توضیح داد: به‌طور کلی قراردادهای نفتی در ایران در دوره‌های مختلف اصلاح شده، بهبود یافته و تغییر کرده است و الگوی جدید قراردادهای نفتی نیز الگوی تغییریافته قراردادهای بیع متقابل بوده که البته این الگوی قراردادی لزوماً بدون عیب نیست و برنامه ما این است که این الگوی قراردادی را بهبود دهیم، جذابیت آن را بالا ببریم و معایبش را برطرف کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت درباره فعالیت‌های اجتماعی نفت در دولت سیزدهم هم بیان کرد: در دولت سیزدهم فعالیت‌های اجتماعی شکل تکامل یافته‌تری به خود گرفته است و با رویکردی که رئیس جمهوری و وزیر نفت دارند سهم حداکثری برای ایفای این مسئولیت‌ها در نظر گرفته شده است، ضمن اینکه در قراردادهای نفتی و گازی چهار درصد سرمایه‌گذاری برای اجرای اهداف مسئولیت اجتماعی در منطقه در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: در این زمینه هر تکلیفی دولت به شرکت ملی نفت ایران اعلام کند آمادگی اجرای آن را داریم و درباره مناطق نفت‌خیز و گازخیز کشور نیز برنامه پنج‌ساله‌ای از سوی نمایندگان، استانداران و مقام‌های محلی تهیه شده است که طرح‌های اولویت‌دار آنها در بخش مسئولیت‌های اجتماعی نفت تأمین اعتبار شده است و در تلاشیم کارها را براساس برنامه اعلامی استان‌ها پیش ببریم.

با چینی‌ها توافق کنیم، اطلاع می‌دهیم

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره اینکه آیا برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی پیشنهاد جدی داشتید و آیا در این باره با چینی‌ها مذاکره داشتید، یادآوری کرد: شرکت‌های چینی نخستین شرکت‌هایی بودند که از اواخر دهه ۸۰ وارد توسعه میدان‌های غرب کارون شدند، در آزادگان شمالی شرکت ملی نفت چین (سی‌ان‌پی‌سی) با سرمایه‌گذاری ۱.۷ میلیارد دلاری تولید را به ۷۵ هزار بشکه در روز رساند و اکنون بهره‌برداری این میدان را در اختیار دارند بنابراین طبیعی است که فاز دوم این پروژه را اجرا کنند و ما در حال مذاکره با آنها هستیم.

خجسته‌مهر ادامه داد: این شرکت قراردادی با ایران برای توسعه میدان آزادگان جنوبی با سرمایه ۵.۶ میلیارد دلاری داشت تا تولید را به ۳۰۰ هزار بشکه در روز برساند اما متأسفانه در دولت پیشین از پروژه کنار گذاشته شدند. در نتیجه با توجه به تجربه گذشته چینی‌ها طبیعی است که می‌توان از ظرفیت آنها استفاده کرد.

وی با بیان اینکه همچنین مرحله نخست میدان یادآوران دراختیار شرکت چینی سینوپک بوده است، گفت: این شرکت نیز در اولویت بررسی برای اجرای مرحله دوم این میدان است، ما در غرب کارون در حال مذاکره با چینی‌ها هستیم که به محض حصول نتیجه، اطلاع‌رسانی می‌شود.

معاون وزیر نفت درباره سوآپ میعانات گازی ایران با ونزوئلا هم اظهار کرد: برای فروش نفت خام و میعانات گازی از نظر جغرافیایی هیچ محدودیتی وجود ندارد. آمریکای جنوبی هم یکی از بازارهای شرکت ملی نفت ایران است، ما دنبال جذب مشتریان راهبردی و تقویت روابط با آنها هستیم که کشور ونزوئلا نیز یکی از این کشورهاست و روابط تجاری خوبی با این کشور داریم.

خجسته‌مهر درباره ساختار چالوس هم بیان کرد: درباره این ساختار ممکن است بحث‌های کارشناسی و شناخت اولیه زمین‌شناسی مطرح شده باشد، اما هیچگونه مذاکره‌ای دال بر همکاری انجام شده، ضمن اینکه هنوز هیچگونه اطلاعات رسمی از ذخایر این ساختار در آمار ذخایر کشور لحاظ نشده است.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا تولید نفت ایران در چهل سال اخیر هیچگاه از ۴.۲ میلیون بشکه فراتر نرفته است، اظهار کرد: معتقدم این موضوع به پارامترهای مختلفی از جمله نیاز بازار، مؤلفه‌های اقتصاد کلان، منابع مالی و تحریم بستگی دارد، اما ظرفیت هیدروکربوری کشور بیش از این ارقام است. اگر همه الزام‌ها برقرار باشد شرکت ملی نفت ایران آمادگی دارد تولید نفت خود را افزایش دهد.

می‌توانیم کشور را به بهترین شکل اداره کنیم اگر….

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در پایان پرسش‌ها، ضمن قدردانی از اصحاب رسانه اظهار کرد: ایران اکنون در شرایطی قرار گرفته که باید حداکثر توان و ظرفیت‌مان را به فعلیت برسانیم، اکنون تحریم‌های بین‌المللی همچنان برقرار است اما اگر کل توان سرمایه‌گذاری‌مان و تخصص‌مان را به صحنه بیاوریم قادر خواهیم بود همسو با اقتصاد مقاومتی کشور را به بهترین شکل ممکن از نظر اقتصادی اداره کنیم.