رئیسجمهوری گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده است برنامههای آموزشی حوزه نفت و گاز برای کشورهای عضو اکو را توسعه دهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، سیدابراهیم رئیسی، امروز (یکشنبه، هفتم آذرماه) در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) که به میزبانی شهر عشقآباد ترکمنستان برگزار شد، گفت: جمهوری اسلامی ایران اولویت ویژهای برای همکاری و مشارکت اقتصادی با کشورهای آسیایی بهویژه همسایگان خود در آسیای جنوبی، آسیای غربی، آسیای میانه و قفقاز قائل است.
وی افزود: بیشک تقویت نقش و جایگاه سازمانهای منطقهای بهعنوان تسهیلکننده همکاریهای دوجانبه و چندجانبه مورد توجه و اهتمام ماست که یکی از نمودهای واضح آن سازمان همکاریهای اقتصادی اکو است.
رئیسجمهوری تصریح کرد: مجموعه اکو علاوه بر بهرهمندی ویژگیهای مادی قدرت همچون جمعیت نیم میلیاردی، مالکیت یک سوم منابع انرژی جهان، موقعیت بینظیر ارتباطی میان اروپا با چین و روسیه با خلیجفارس و اقیانوس هند، نیروی انسانی جوان و پرتوان، در بردارنده هویتی ممتاز به نام اسلام است.
وی ادامه داد: ما فقط همسایگانی توانمند نیستیم، بلکه میراثدار و در عین حال پیشبرنده یک هویت اصیل منبعث از فرهنگ اسلامی هستیم که قادر است آینده بشریت را در درخشانترین حالت رهبری کند و هم میتواند بالندگی و نشاط معنوی را به کالبد همکاریهای همهجانبه میان ما تزریق کند، در سالهای گذشته دستاوردها و پیشرفتهای خوبی در سازمان اکو بهدست آمده است، اما کماکان فاصله معناداری میان موفقیتهای حاصله با ظرفیتها و توانمندیهای واقعی سازمان وجود دارد.
رئیسی به موضوع انرژی و ظرفیتهای تجاری آن اشاره و عنوان کرد: تکمیل اقدامهای ناتمامی همچون ایجاد بازار منطقهای برق اکو، ایجاد کنسرسیوم شرکتهای انرژی اکو، عملیاتی شدن مرکز انرژیهای پاک اکو و سازوکار همکاری صنایع پالایشی اکو باید در اولویت قرار گیرد.
رئیسجمهوری گفت: جمهوری اسلامی ایران افزون بر جدیت در همکاری در این حوزهها، آماده است برنامههای آموزشی حوزه نفت و گاز برای کشورهای عضو اکو را توسعه دهد، همچنین علاقهمند هستیم پروژههای انتقال آب به کشورهای متقاضی از جمله جمهوری اسلامی ایران در دستور کار سازمان اکو قرار گیرد.
وی افزود: حمایت جمهوری اسلامی ایران از سازمان اکو و فعالیتهای آن بدون قید و شرط است. تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران نیز کوچکتر از آن است که خللی در اراده جمهوری اسلامی ایران در سیاست تعامل حداکثری با همسایگان و منطقه ایجاد کند.
رئیسجمهوری تصریح کرد: ایالات متحده آمریکا با خروج غیرقانونی از برجام و تحمیل تحریمهای غیرقانونی یکجانبه، همچنین استقرار این سیاست ظلم حداکثری، نشان داد که منافعش با منافع جمعی منطقه ما سازگار نیست. منفعت منطقه ما همکارهای سودمند و برادری ملتهای منطقه است. جمهوری اسلامی آماده است تمامی ظرفیت خود را برای تحقق این هدف انسانی و اسلامی بهکار ببندد.
۲/۴۲۳۸۷