وزیر نفت با تأکید بر افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز با تکیه بر توان شرکتهای دانشبنیان گفت: با توجه به نامگذاری سال ۱۴۰۱ از سوی مقام معظم رهبری به سال «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» ۳ هدف در صنعت نفت شامل افزایش ساخت داخل، افزایش تولید و افزایش صادرات ترسیم شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت، جواد اوجی با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۱ از سوی رهبر معظم انقلاب به سال «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» ادامه داد: امسال بر اساس فرمان مقام معظم رهبری درباره تولید دانشبنیان و اشتغالآفرینی در بحث تولید یکی از محورهای اصلی افزایش تولید نفت، گاز، فرآوردههای نفت اعم از بنزین و نفتگاز و افزایش تولید محصولات پتروشیمی در دستور کار قرار دارد که با استفاده از توان شرکتهای دانشبنیان رقم خواهد خورد.
وی ادامه داد: ۲ ماه پیش فراخوانی به شرکتهای دانشبنیان و توانمند در پنج محور دادیم که این محورها شامل احیای چاههای کمبازده برای افزایش تولید نفت و گاز، جمعآوری گازهای مشعل، بهینهسازی مصرف انرژی، ساخت کالا و ادواتی که تا پیش از این از خارج تأمین میشد و توسعه زنجیره صنایع تکمیلی پتروشیمی بود.
وزیر نفت تأکید کرد: درباره توسعه ساخت داخل، ما نیازهای کالایی خود را بر اساس فراخوانی که به شرکتهای دانشبنیان دادیم اعلام کردیم تا واردات این کالاها در سال ۱۴۰۱ به حداقل برسد.
اوجی با اشاره به اینکه در اسفند سال ۱۴۰۰ توسعه زنجیره تکمیل فرآوردههای نفتی از جمله نفت کوره در پالایشگاه نفت بندرعباس با دانش فنی از سوی پژوهشگاه صنعت نفت بومیسازی شد، گفت: در کنار تکمیل این زنجیره، تولید محصولی مانند کک که تا پیش از این وارد میشد، در کشور انجام خواهد شد.
وی افزود: این کار عملیاتی شده و تا ۳ تا ۴ سال آینده با کمک منابع مالی از سوی بانکها به بهرهبرداری میرسد.
وزیر نفت با تأکید بر اینکه در مجموع برنامه وزارت نفت درباره تحقق شعار سال، افزایش تولید نفت، گاز، فرآوردههای نفتی و محصولات پتروشیمی است، ادامه داد: صنعت نفت پیشران اقتصاد کشور است و هر چقدر در این صنعت سرمایهگذاری کنیم ظرفیت خالی کارخانههای کشور پر میشود، درآمد ارزی خوبی عاید کشور خواهد شد و اشتغالآفرینی بالایی دارد که بهویژه در زنجیره صنایع تکمیلی پتروشیمی برای مناطق کم برخوردار ایجاد میشود.
اوجی گفت: با توجه به شعار سال سه هدف تعیین کردیم. نخست؛ تأمین کالا تا واردات کالاهای مورد نیاز صنعت نفت را با توسعه ساخت داخل به حداقل برسانیم، دوم؛ افزایش تولید و سوم؛ افزایش صادرات.