شما اینجا هستید   |

    آخرین اخبار : خدمات سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت تشریح شد

مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت همزمان با هفته دولت عملکرد این سازمان در بخش های مختلف را تشریح کرد.

حبیب‌اله سمیع در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، با اشاره به فعالیت‌های سال گذشته این سازمان در بخش های مختلف گفت: در سال ۹۸ میزان کل مراجعات به پزشکان عمومی سه میلیون نفر، به پزشک متخصص یک میلیون و چهارصد هزار نفر و به پزشکیاری ۱۳۱ هزار نفر بوده است، که جمع کل مراجعه به این سه گروه بیش از ۴ میلیون ۵۰۰ هزار نفراز کارکنان  شاغل و بازنشسته صنعت نفت را شامل می شود.

وی افزود: در سال گذشته ۱ میلیون و ۳۶۰ هزار نفر به آزمایشگاه، ۳۹۰ هزار نفر به مراکز تصویربرداری و ۳۲۶ هزار نفر به فیزیوتراپی مراجعه کرده اند و ۴ میلیون و ۳۱۵ هزار نسخه نیز برای بیماران در واحد دارویی سازمان بهداشت ودرمان صنعت نفت ثبت شده است.

سمیع تصریح کرد: در بخش بستری ۵۸ هزار نفر در سال ۹۸ از مراکز بهداشت و درمان صنعت نفت خدمات بستری دریافت کرده اند و ۲۱ هزار عمل جراحی صورت گرفته است.

مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت اظهار کرد: متوسط ضریب اشغال تخت بیمارستان ها در سال گذشته ۴۰ درصد بوده است. در مناطق عملیاتی مسجد سلیمان، خارگ و گچساران ضریب اشغال پایین تری نسبت به سایر مناطق داشتیم و بیشترین ضریب اشغال در بیمارستان جم با رقم ۶۴ درصد بود که ۹۱ درصد این بستری شدگان مردم بومی منطقه بودند. بیمارستان نفت تهران با ۵۹ درصد، بیمارستان اهواز با  ۴۵ درصد و بیمارستان آبادان با ۴۷ درصد رتبه های بعدی بیشترین ضریب اشغال تخت را داشته اند.

سمیع ادامه داد: ۳۰ درصد کل جمعیت بستری همکاران بازنشسته صنعت نفت بودند که این نسبت در بیمارستان های اهواز و تهران حدود ۶۰ درصد  است.

وی با اشاره به صرفه جویی ایجاد شده در هزینه‌های دارویی سازمان با استفاده از سیستم خرید متمرکز دارویی، گفت: در سال گذشته ۱۶۱ میلیارد تومان دارو به شکل متمرکز خریداری و در مناطق توزیع شده است. این روند یکپارچه موجب ارائه تخفیف ۸  میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومانی از سوی شرکت های دارویی به سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت شد.

سمیع همچنین به اجرای طرح پیشگیری سلامت دهان و دندان در سال ۹۸ اشاره کرد و افزود: با اجرای فعالیت‌های پیشگیرانه دندانپزشکی در حوزه مدیریت سلامت سازمان، تا بهمن ماه و قبل از اپیدمی ویروس کرونا تقریبا ۲۶۹ هزار نفر در سطح کشور با استفاده از ۲۵۰ یونیت فعال دندانپزشکی مورد معاینه و درمان قرار گرفتند.

* خدمات پیشگیرانه؛ اولویت همیشگی بهداشت و درمان نفت

وی با بیان اینکه سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت خدمات پیشگیرانه را اولویت خود می داند، گفت: عملکرد سازمان در حوزه سلامت کار طی سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ روند مثبتی داشته است و توانسته ایم در مجموع ۵۶ هزار ۵۵۰ نفر را در معاینات دوره ای پوشش دهیم.

سمیع تصریح کرد: در این طرح پیشگیرانه، بیماری های مزمن غیر واگیردار از جمله فشار خون، دیابت و چربی خون، اضافه وزن و چاقی شاغلین و خانواده های آن ها شناسایی و در جلسات هیات مدیره ۴ شرکت اصلی گزارش معاینات دوره ای آن شرکت ارائه می شود.

وی ادامه داد: با ارائه گزارش معاینات دوره ای، مدیران در جریان وضعیت جسمی کارکنان قرار می گیرند تا با اجرای پیشنهادات سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت و اصلاح الگوی تغذیه و فعالیت بدنی، در جهت کاهش بیماری های غیر واگیردار اقدامات موثر صورت بگیرد.

سمیع اظهار کرد: در سال گذشته بیش از ۱۰ هزار پرونده پزشکی خانواده جدید در سازمان تشکیل شد که با احتساب موارد سال های قبل مجموعا نزدیک به ۲۰۲ هزار پرونده فعال پزشکی خانواده در مراکز سازمان وجود دارد و پایش بیماری های غیر واگیر در حوزه خانواده از جمله بیماری های زنان، خانم های باردار و رشد و تکامل کودک و نوجوانان مورد توجه قرار گرفته است.

وی در بخشی دیگر از صحبت های خود به تغییر وضعیت پزشکان پرکیس به پیمانکاری اشاره کرد و گفت: از جمله مهمترین اقدامات صورت گرفته در حوزه منابع انسانی، تبدیل وضعیت پزشکان قرارداد پرکیس به پیمانکاری با مصوبه هیأت مدیره سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت بود که با کمک این طرح ۴۰۰ پزشک عمومی، دندانپزشک و داروساز تحت پوشش بیمه قرار گرفتند تا با امنیت خاطر بیشتری به فعالیت خود ادامه دهند.

* عملکرد مالی موفق به استناد گزارش سازمان حسابرسی

وی تصریح کرد: به استناد گزارش سازمان حسابرسی به مجمع، سال گذشته یکی از درخشان ترین سال های سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در حوزه مالی بوده است .

سمیع افزود : با ارائه گزارش سازمان حسابرسی از عملکرد حوزه مالی سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت، کلیه کارکنان به دلیل خدمات مطلوب از جانب مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران مورد تقدیر و تشکر قرار گرفتند.

مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت تصریح کرد: در حوزه انفورماتیک سال گذشته سامانه سپند و داشبورد مدیریتی برای رصد عملکرد کل مناطق به صورت آنلاین طراحی و اجرا شد. در سال ۹۹ نیز به دنبال راه اندازی مدیریت هوشمند بیمارستانی و مراکز بهداشتی و درمانی با بستر انفورماتیک هستیم که سیستمی کامل، جامع و هوشمند است و در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز اجرا شده است .

* آخرین وضعیت بیمارستان‌های نفت

وی با تاکید بر راه اندازی بیمارستان گچساران گفت: عملیات احداث بیمارستان گچساران و بیمارستان آغاجاری به صورت همزمان توسط شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب آغاز شد، پس از آن در سال ۹۱ مطابق با مصوبه هیأت‌ مدیره شرکت ملی نفت عملیات احداث بیمارستان آغاجاری به سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت واگذار شد که از سال ۹۵ مورد بهره برداری قرار گرفته است. پروژه احداث بیمارستان گچساران به مرحله بهره‌برداری نرسیده است اما امیدواریم هرچه سریع تر این پروژه به سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت تحویل داده شود و مورد بهره برداری قرار بگیرد.

سمیع با اشاره به اتمام پروژه های مهندسی و ساختمان سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در سال ۹۸ تصریح کرد: در حال حاضر پروژه هزار جریب اصفهان و بیمارستان نفت آبادان در دست اجرا است و منتظر دریافت بودجه در جهت تکمیل و راه اندازی بیمارستان آبادان هستیم.

وی سایر فعالیت های حوزه مهندسی و ساختمان را مربوط به بازسازی و تعمیرات ضروری در مناطق عنوان کرد و افزود: سیستم سرمایش، برق اضطراری چیلر و دیزل ژنراتور مناسب برای بیمارستان نفت تهران در سال گذشته تهیه شد.

مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت به بازسازی و نوسازی بیمارستان جم اشاره و عنوان کرد: طرح بازسازی اتاق عمل و زایشگاه و توسعه بخش های جدید ICU  وCCU  این بیمارستان از سوی پیمانکار مربوطه در حال پیگیری است که این مسئله مرهون حمایت مالی شرکت ملی گاز مستقر در منطقه عسلویه است که با اجرای آن بتوان شرایط مناسبی برای کارکنان نفت و خانواده هایشان و مردم بومی منطقه فراهم کرد.

* عملیات اجرایی پروژه مرکز تروماسنتر پارس جنوبی

وی در خصوص عملیات اجرایی پروژه مرکز سوانح و فوریت‌های پزشکی (تروماسنتر) پارس جنوبی بیان کرد: با توجه به گستره تأسیسات نفت، گاز و پتروشیمی در منطقه عسلویه، احداث تروماسنتر یکی از ضرورت‌های اجتناب‌ناپذیر این منطقه به شمار می رود و در حال حاضر در مرحله تحویل زمین برای اجرای پروژه هستیم.

سمیع در بخشی دیگر از صحبت های خود مقابله با ویروس کرونا را یکی از بحران های پیش روی سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت عنوان کرد و گفت: با توجه به شروع اپیدمی کرونا از ابتدای اسفند ماه سال  ۹۸ و تداوم آن تا کنون، کمیته شرایط اضطراری و EOC  سازمان از همان ابتدا فعال شد.

وی ادامه داد: خوشبختانه تا کنون با توجه به گزارشات مناطق و ارزیابی دانشگاه علوم پزشکی عملکرد سازمان در ۹ بیمارستان و مراکز بهداشتی- درمانی، مراکز سلامت کار و سلامت خانواده موفق بوده است و توانسته پاسخگوی مراجعین شرکتی شاغل و بازنشسته و افراد بومی مشکوک به کرونا باشد.

* ترخیص بخش قابل توجهی از بیماران مبتلا به کرونا پس از بهبودی

مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت اظهار کرد: براساس آمار تهیه شده تا ۲۳ مردادماه سال جاری، ۳۵۲۱ مورد بستری در بیمارستان های نفت داشته ایم که خوشبختانه ۳۰۸۴ مورد با حال عمومی خوب ترخیص شده اند.

سمیع با بیان اینکه یک سوم موارد پذیرش شده در بیمارستان های ۹ گانه مردم بومی منطقه بودند و خدمات رایگان از سوی سازمان دریافت کرده اند، گفت: میزان کل مراجعات بستری شامل ۱۷۱۲ نفر مردم بومی، ۱۵۷۲ نفر بازنشسته، ۳۶۷ نفر شاغل و ۲۹۷ نفر اعضای خانواده بوده است.

مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت با تاکید بر اینکه در همه مراکز بیمارستانی و مراکز بهداشتی- درمانی یک مرکز اورژانس خاکستری ویژه بیماران کرونا راه اندازی شده است، گفت: در همه بیمارستان های سازمان به جز بیمارستان مسجدسلیمان بخش های ویژه مجزا برای بستری بیماران کرونایی در حال فعالیت است.

سمیع ادامه داد: در بیمارستان های تهران، اهواز، آبادان و ماهشهر بخش ICU فعال و پذیرای بیماران بوده است، در مسجد سلیمان هم به بیمارستان ۲۲ بهمن این شهر که متعلق به دانشگاه علوم پزشکی است، کمک شده است.

وی با اشاره به افزایش ظرفیت بستری در بیمارستان ها براساس پیش بینی ها اظهار کرد: خوشبختانه هیچ بیماری معطل تخت بستری در بیمارستان ها نبوده و بیش از ۹۰ تخت در بیمارستان اهواز و بیش از ۸۰ تخت در بیمارستان تهران در اوج کرونا آماده پذیرش بیماران کرونایی بودند و کاملاً در بخش های  ایزوله و مجزا از بیماران عادی سرویس های درمانی بهاین بیماران ارائه شد.

 * ۵۰ دستگاه ونتیلاتور در اختیار بهداشت و درمان نفت

سمیع همچنین از خرید بیش از ۵۰ دستگاه ونتیلاتور خبر داد و گفت: خرید ۲۰ دستگاه ونتیلاتور نیز هفته گذشته در هیات مدیره سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت تصویب شد و هم‌اکنون فرآیند خرید آن در حال پیگیری است که امیدواریم در به زودی به بیمارستان‌های سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت تحویل شود.

وی تاکید کرد: دستگاه اکسیژن‌ساز و مخازن اکسیژن مایع نیز از دیگر تجهیزات مورد نیاز بیمارستانی است که امیدواریم موانع موجود برای خرید آن هر چه سریع‌تر برطرف شود.

مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت از راه‌اندازی بخش PCR بیمارستان‌ تهران و اهواز به‌منظور آمادگی برای مقابله با هرگونه تهدیدات میکروبی و زیست محیطی خبر داد و گفت: خوشبختانه با تلاش‌های مستمر و مداوم سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت، تجهیزات لازم برای راه اندازی واحد پی‌سی‌آر بیمارستان‌های نفت تهران و اهواز خریداری شده است.

سمیع افزود: برای رفع نیازهای موجود ۱۰ دستگاه آمبولانس خریداری و تجهیز و به ناوگان آمبولانسی سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت افزوده شد.

وی با تاکید بر اینکه خوشبختانه هیچ یک از بیمارستان های سازمان کمبود تجهیزات مصرفی نداشته است، گفت: گان، شیلد محافظ، لباس ایزوله و لوازم حفاظتی و تب سنج (در حد نیاز) خریداری و در اختیار تمامی مناطق سازمان قرار گرفته است.

* کاهش مراجعه بیماران کرونایی به مراکز درمانی نفت

مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت با اشاره به کاهش مراجعه بیماران کرونایی بیان کرد: خوشبختانه روند مراجعه بیماران کرونایی به بیمارستان نفت در هفته‌های اخیر کاهش داشته است .

سمیع به آماری از موارد ابتلا و بستری بیماران کرونایی اشاره و تصریح کرد: هم‌اکنون ۷۰ تا ۷۵ بیمار کرونایی در کل بیمارستان های نفت بستری هستند.

وی درباره سامانه غربالگری nocorona.ir توضیح داد: با توجه به اینکه تاکید سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت همواره بر پیشگیری و سلامت بوده است، سامانه خوداظهاری پایش، غربالگری و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در فروردین ماه سال جاری راه اندازی شد و کمک قابل توجهی به پیشگیری بیماری در  بخش های عملیاتی نفت کرد.

سمیع تشریح کرد: بالغ بر ۳۰۰ نفر کارشناس در این سامانه پاسخگو هستند و آن را به‌طور مداوم پایش می‌کنند و در صورت محرز شدن موارد مشکوک به کرونا، با آنان تماس گرفته و اقدام‌های لازم را انجام می‌دهند؛ این روند تا بهبودی کامل بیماران ادامه دارد.

* وضع مطلوب بیمارستان‌های نفت در زمینه تهیه دارو 

مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت با بیان اینکه خوشبختانه وضع بیمارستان‌های تحت پوشش این سازمان در زمینه تهیه دارو مطلوب است، عنوان کرد: در حال حاضر داروهایی که مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفته اند به میزان کافی برای درمان بیماران کرونایی تهیه شده است و با استفاده این داروها نتایج خوبی حاصل شده است.

سمیع با اشاره به اهمیت نیروی انسانی پزشکی و پیراپزشکی برای درمان بیماران کرونایی اظهار کرد: کار کردن به مدت طولانی با لباس‌های ایزوله، سخت و آزاردهنده است مضاف بر آنکه با وجود این نوع پوشش، تضمینی برای در امان ماندن از ابتلا به این ویروس وجود نخواهد داشت و به کرات شاهد ابتلای کادر پزشکی و پرستاری بوده ایم.

وی افزود: در این فرصت از پزشکان و پرستاران که در این شرایط سخت از ارائه هیچ خدمتی دریغ نکرده اند قدردانی می کنم. برخی از بخش های درمانی در این مدت با ظرفیت ۵ تا ۱۰ برابر فعال بودند و انتظار ما از وزیر محترم و مدیران ارشد نفت حمایت همه جانبه از این قشر زحمتکش است.

مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت تاکید کرد: براساس پیش‌بینی‌های مراجع رسمی، احتمال زیادی وجود دارد که در فصل پاییز شاهد اوج دیگری از اپیدمی ویروس کرونا در دنیا باشیم و ممکن است کشور ما هم آن درگیر مجدد این بیماری شود، لذا برای مقابله با شیوع ویروس کرونا به‌ویژه در بخش بهداشت و درمانی باید برنامه میان مدت و درازمدت تدوین شود.

سمیع خاطر نشان کرد: رعایت دستورالعمل ها و پروتکل های بهداشتی همچنان الزامی است و باید به فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شستن مکرر دست ها توجه کرد.

وی ​​​​​​ابراز امیدواری کرد تا با همدلی و همکاری آحاد مردم، کشور و صنعت نفت از شرایط سخت اپیدمی کرونا گذر کرده و با ارائه خدمات مناسب‌ و موثر از روند افزایش بیماری جلوگیری شود.

به اشتراک بگذارید : | | |